Події

У будівлі адвокатської контори у центрі Києва вночі стався вибух, постраждалих немає - поліція

У ніч на вівторок в одній із будівель у Шевченківському районі Києва стався вибух, за попередньою версією було зроблено постріл із РПГ-26, повідомляє поліція Києва.

"Сьогодні вночі до поліції Києва надійшла інформація про те, що в будівлі, де на одному з поверхів розміщується адвокатська контора, стався вибух... За попередньою інформацією, постріл зроблено з РПГ-26. Вибухом пошкоджено вікна в кабінетах адвокатської контори та фасад приміщення. Постраждалих унаслідок пригоди немає", - йдеться у повідомленні поліції Києва, розміщеному на сторінці у Facebook.

У поліції Києва зазначають, що за фактом пошкодження будівлі у Шевченківському районі розпочато кримінальне провадження з кваліфікацією "хуліганство" (ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України). "Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до цього злочину. Слідство розглядає декілька версій, основна з яких - професійна діяльність адвокатів", - інформують у главку поліції.

За інформацією агентства "Інтерфакс-Україна", вибух стався у юридичній компанії "Ревелін Інформейшн".

Керуючий партнер компанії Олександр Кеєр повідомив агентству, що вибух може бути пов'язаний із професійною діяльністю юристів компанії, які наразі ведуть декілька кримінальних проваджень.

"Це на 100% пов'язано з роботою. Я поки що не розумію, з якою конкретно справою, але пов'язано з роботою на 100%. Я як адвокат займаю принципову позицію в процесах, упевнений, що ці події сталися через нашу принципову позицію. Десь якийсь криміналітет вирішив нас налякати, щоб ми змінили свої принципи та правила представлення інтересів клієнта", - сказав він.

Одночасно Кеєр уточнив, що наразі йому та юристам компанії не надходило жодних погроз чи вимог.

Він також зазначив, що, за інформацією правоохоронних органів, гранатомет, з якого було зроблено постріл по офісу компанії, російського виробництва.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ