Події

ЄС закликав Туреччину поважати суверенітет грецьких островів

Офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄВС) закликав Туреччину поважати суверенітет Греції і назвав контрпродуктивними висловлювання голови турецького МЗС Мевлюта Чавушоглу про грецькі острови.

"Коментарі міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу в недавньому інтерв'ю, в яких він заперечував суверенітет Греції над деякими з її островів, є контрпродуктивними та суперечливими зусиллям щодо деескалації у Східному Середземномор'ї, передбаченим у висновках Європейської ради від 23 березня та 24-25 червня 2021 року", - йдеться у комюніке, поширеному ввечері в неділю в Брюсселі", - йдеться в комюніке, поширеному ввечері в неділю у Брюсселі.

У ньому наголошується, що "суверенітет Греції над цими островами не підлягає сумніву".

"Туреччина має поважати його, утримуватися від провокаційних заяв і дій щодо цього, беззастережно дотримуватися добросусідських відносин і працювати над мирним врегулюванням будь-яких суперечок", - сказано в повідомленні представника ЄВС.

У Брюсселі зазначають, що "міжнародні угоди мають дотримуватися".

Днями Чавушоглу в інтерв'ю турецькому телеканалу ТРТ укотре порушив питання про демілітаризацію та суверенітет низки грецьких островів. Він заявляв, що мілітаризація Афінами цих островів, що триває, поставить під питання їх суверенітет.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ