Події

Показники захворюваності коронавірусом в Україні зростають четвертий тиждень поспіль, це триватиме ще кілька тижнів - ОПУ

Кількість хворих на коронавірус українців зростає вже четвертий тиждень поспіль, і, за прогнозами, це триватиме ще кілька тижнів, водночас пік захворюваності очікується вже найближчим часом.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента України, про це говорили учасники селекторної наради, присвяченої питанням боротьби з пандемією коронавірусу в Україні, яка відбулася в офісі глави держави в понеділок.

"За інформацією уряду, за минулий тиждень зафіксовано понад 242 тис. випадків захворюваності коронавірусною хворобою, що на 44% більше, ніж тижнем раніше. Показники захворюваності COVID-19 в Україні зростають четвертий тиждень поспіль, і, за прогнозами, це триватиме ще кілька тижнів. Пікові показники очікуються на п'ятому-шостому тижні", - йдеться в повідомленні.

Під час наради міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в медзакладах збільшено кількість дитячих ліжок для неповнолітніх пацієнтів із коронавірусом.

Водночас прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що цього тижня уряд ухвалить рішення про розширення програми "єПідтримка", завдяки чому крім людей старше 60 років купувати ліки за надані державою кошти зможуть і особи з інвалідністю I і II груп.

"Також найближчим часом з'явиться можливість витрачати 1 тис. грн на комунальні послуги", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що в рамках зазначеної програми українцям уже перераховано 7,8 млрд грн. Глава уряду також дав доручення Міністерству фінансів зробити прогноз виплат за бустерну вакцинацію.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ