Події

Вердикт у справі Тимошенко ухвалить суд - Янукович

Президент України Віктор Янукович поділяє занепокоєння європейських експертів і політиків з приводу дотримання в Україні принципів права, зокрема під час розгляду обвинувачень на адресу екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Це питання для нас також болюче, і ми поділяємо з вами цей біль, ми задоволені, що це вас непокоїть не менше, ніж нас", - сказав він, відповідаючи на запитання на Восьмій Ялтинській щорічній зустрічі "Україна і світ: загальні виклики, спільне майбутнє".

В. Янукович зазначив, що в Україні цінують поради європейських політиків . Водночас він нагадав, що газова справа Тимошенко - це історія 2009 року, яку розпочав третій президент України (2005-2010) Віктор Ющенко. "Це історія підписання контрактів суб'єктами господарювання, які не мали на це права. Вони перевищили свої повноваження і порушили міжнародні договори. Цьому оцінку дав президент Ющенко, коли підписав указ РНБО ще в 2009 році, і правоохоронні органи почали розслідування, чому були порушені національні інтереси України та міжнародні договори", - пояснив глава держави.

Він нагадав, що після розслідування справи правоохоронні органи передали його до суду. "Суд, як в Європі, ухвалить свій вердикт", - зазначив глава держави.

Він визнав, що українське кримінально-процесуальне законодавство потребує модернізації і наразі проект нового кримінально-процесуального кодексу, який, зокрема, врівноважить сторони обвинувачення та захисту, перебуває на експертизі у Венеціанській комісії. "Сподіваюся, що вже цього року отримаємо цей закон разом із висновками (Венеціанської комісії - ІФ) і будемо його ухвалювати", - сказав В. Янукович.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ