19:07 27.01.2022

Потепління не вплине на плани "Енергоатома" включити в роботу всі 15 енергоблоків

2 мин читать
Потепління не вплине на плани "Енергоатома" включити в роботу всі 15 енергоблоків

НАЕК "Енергоатом" буде готовий через дві доби підключити до енергосистеми 15-й блок, незважаючи на досить високу температуру повітря, якщо на це буде запит оператора системи передачі НЕК "Укренерго", повідомив в.о. президента компанії Петро Котін.

"Чи потрібно підключати, питання не до нас, а до"Укренерго". Вони бачать і планують баланс. А в нас є впевненість, що через дві доби ми будемо готові надати всю нашу потужність. Такого ще ніколи не було, щоб 14 енергоблоків працювали, як зараз, не кажучи про 15. Але ми бачимо, що це можна зробити, і ми зробимо", – сказав він у коментарі "Енергореформі" на централізованому сховищі відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) за результатами засідання штабу щодо введення в експлуатацію сховища в четвер.

При цьому він наголосив, що під час виведення 25 січня в аварійний ремонт двох енергоблоків – №1 Хмельницької АЕС і №4 Запорізької АЕС – і "Укренерго", і Міністерство енергетики наголошували на необхідності якнайшвидшого їх підключення.

"Коли в нас були питання про два енергоблоки, які ми змушені були зупинити на ремонт, ми чули великі прохання від "Укренерго" і міністерства якнайшвидше усунути зауваження до роботи цих енергоблоків і підключити їх до системи", – пояснив він.

Щодо роботи 15 енергоблоками, то, за словами Котіна, компанія так плануватиме свою діяльність, щоб була можливість застосовувати цю практику і наступного року – "щоб забезпечити навантаження всіх наших блоків саме в зимовий період".

За інформацією "Укренерго", вона прогнозує споживання е/е на завтра, 28 січня, обсягом 507 млн кВт-год, виходячи з середньодобової температури повітря мінус 0,2 градуса, на 27 січня прогнозний обсяг становив 521 млн кВт-год, а температура – мінус 3,1 градуса.

Як повідомлялося, енергоблок №1 Хмельницької АЕС 25 січня о 4:22 було відключено від енергосистеми за фактом спрацювання диференціального захисту блочного трансформатора з подальшою роботою захисту реакторної установки, через добу він знову був запущений у роботу.

На Запорізькій АЕС того самого дня зупинився блок №4 для усунення газової нещільності системи охолодження турбогенератора, 26 січня о 22:43 його було підключено до енергосистеми.

Запаси вугілля на складах теплових електростанцій генкомпаній (ГК ТЕС) України при роботі АЕС 12 блоками 25 січня знизилися на 3,6% (на 25,7 тис.тонн) – до 688,1 тис. тонн, враховуючи зростання виробництва ТЕС на 25,4% порівняно з 24 січня.

При цьому виробництво ГЕС зросло на 93,8%.

Наразі в роботі перебувають 14 із 15 наявних атомних енергоблоків, на блоці №4 Рівненської АЕС триває 68-ма доба середнього планового ремонту.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

В результате авиаудара по Констаниновке Донецкой области ранены 5 человек, двое – в тяжелом состоянии – глава ОВА

МИД может приостановить получение консульских услуг для мужчин мобилизационного возраста в зарубежных дипломатических учреждениях - Кулеба

Украина имеет самую высокую готовность воевать за свою страну среди европейских стран – 62% - опрос СГ "Рейтинг" в сотрудничестве с Gallup Int.

ГП "Документ" прекратило выдачу документов в зарубежных подразделениях

Предъявленное подозрение о завладении госземлями касается спора 7-летней давности между госпредприятиями и физлицами - министр агрополитики

Военнообязанный умер от эпилептического приступа по дороге в учебный центр на Закарпатье

Ночью оккупанты применили новую тактику атаки БпЛА – ВС ВСУ

Литва передала Украине бронетранспортеры M577

Волонтеры ОККУ помогают пострадавшим в Одессе от российской атаки "шахедами"

В Харькове задержан охранник ТРЦ, который корректировал вражеские удары и хотел навести оккупантов на базу спецподразделения ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА