Події

Кулеба та Боррель обговорили пакет стримування Росії у разі ескалації

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з високим представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем щодо ситуації з безпекою навколо України, повідомляє пресслужба МЗС України.

"Сторони обговорили комплексний пакет стримування Росії, зокрема підготовку жорстких санкцій ЄС проти РФ на випадок подальшої ескалації", - зазначено в повідомленні.

"Кожна країна Європейського Союзу має розуміти, що якою б високою не була ціна стримування Росії, ціна припинення нової війни буде набагато вищою. Єдина правильна стратегія - це проявити твердість і діяти єдиним фронтом з Україною", - зазначив Кулеба.

Боррель поінформував Кулебу про підсумки зустрічі міністрів закордонних справ Європейського Союзу у форматі Гімніх минулого тижня та підтвердив, що в Євросоюзі панує чітке розуміння: лише потужний пакет стримування зупинить Росію.

Крім того, Боррель погодився, що однією з цілей Росії нині є саме внутрішня дестабілізація України, зокрема з метою негативного впливу на економічні та фінансові процеси. Він запевнив у готовності ЄС і надалі підтримувати Україну у цих сферах.

Кулеба, у свою чергу, наголосив, що, незважаючи на підвищений рівень загрози, ситуація перебуває під контролем. Він зазначив, що немає жодних підстав для паніки та розхитування ситуації всередині країни чи створення загроз її фінансовій стабільності. Україна завершила 2021 рік із рекордними економічними показниками: найвищим рівнем доларового ВВП із часів відновлення незалежності та десятирічним рекордом обсягів експорту.

Він також поінформував Борреля про нещодавні масовані кібернапади на державні установи України. Боррель підтвердив, що Євросоюз готовий підтримати нашу державу у зусиллях системного зміцнення кібербезпеки. Співрозмовники домовилися організувати відповідний процес взаємодії.

Сторони домовилися продовжувати тісні контакти.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ