Події

У Маріуполі нейтралізували міжнародне угруповання, яке займалося наркоторгівлею

Міжнародне кримінальне угруповання, яке займалося збутом важких наркотиків на території регіону і було кероване із-за кордону, нейтралізовано в м. Маріуполі Донецької області у п'ятницю, повідомляє прес-служба Служби безпеки України у п'ятницю.

"Зловмисники викрадали людей та змушували їх займатися наркоторгівлею. У разі відмови – застосовували до потерпілих насильство та погрожували вбивством. Діяльність угруповання координував з Близького Сходу уродженець однієї з країн Південного Кавказу, так званий злодій у законі, який причетний до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. За його завданням учасники банди намагались налагодити збут важких наркотиків на території регіону", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними спецслужби, кримінальники тероризували і залякували жителів регіону шляхом скоєння розбійних нападів на громадян та вибивання з них грошей. Зловмисники, зокрема, створювали штучні конфліктні ситуації і потім змушували потерпілих повертати неіснуючі борги, при цьому застосовували зброю та завдавали їм тяжких тілесних ушкоджень. Задокументовано факти здирництва грошей на суму майже $20 тис.

Правоохоронці затримали двох організаторів банди під час передання частини грошей від потерпілого.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч.2 ст.189 (вимагання), ч.2 ст.187 (розбій), ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі чи викрадення людини) Кримінального кодексу України. Вирішують питання про обрання судом запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії щодо притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ