Події

Корнієнко про підозру Порошенку у держзраді: Потрібно виконувати процесуальні дії відповідно до слідства

Лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко має виконувати процесуальні дії в рамках слідства у справі про держзраду та сприяння терористичним організаціям у злочинній схемі постачання вугілля з тимчасово окупованих територій, вважає перший заступник голови Ради.

"У нас же має бути відповідальність усіх перед законом, незважаючи на популярність чи непопулярність. Коли, наприклад, оцінюють мою діяльність і кажуть, що він, мовляв, скоїв посадовий злочин. Я говорю, що піду і всі процесуальні дії виконаю. Я думаю , що потрібно виконувати процесуальні дії відповідно до слідства", - сказав Корнієнко в ефірі Суспільного у понеділок увечері.

Як повідомлялося, у понеділок, 20 грудня, Державне бюро розслідувань повідомило Порошенку про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичним організаціям у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

"П'ятий президент України підозрюється в тому, що він, діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема, з-поміж представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР", - повідомили в ДБР.

На думку слідства, своїми діями фігуранти виробництва поставили енергетичну сферу у залежність від РФ та терористичних організацій, що, у свою чергу, підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергетичних ресурсів, а також дало РФ ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України та ведення проти неї підривної діяльності.

У Бюро повідомили, що у зв'язку з неможливістю вручення письмового повідомлення про підозру особисто, воно було вручено у спосіб, передбачений Кримінальним процесуальним Кодексом, тобто направлено за місцем проживання, реєстрацією, а також за місцем роботи.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ