Події

У 2021 році з полону було звільнено 37 українців – Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що протягом 2021 року з полону за кордоном було звільнено 37 громадян України.

"Ми звільнили з полону за кордоном загалом 37 українців, шістьох моряків із піратського полону, п'ять українських сімей ми повернули із сирійських таборів для біженців", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу у п'ятницю.

Міністр нагадав, що цього року Україна провела дві безпрецедентних за масштабом та обсягом гуманітарних операції. "У травні під час загострення в Секторі Гази Україна однією з перших провела успішну міжнародну операцію та евакуювала 109 громадян України, 13 громадян Молдови та чотирьох громадян Болгарії", - розповів Кулеба.

За його словами, влітку Україна увійшла до кола країн, які провели успішні евакуації людей з Афганістану після погіршення безпекової ситуації в цій країні.

"Загалом ми вивезли майже тисячу людей, серед яких і громадяни України та члени їхніх сімей, і вразливі групи іноземних громадян: журналісти, правозахисники, жінки, діти. Союзники НАТО були вражені сміливістю українських розвідників, вони провели у захопленому Кабулі дуже ризиковані операції щодо виведення людей до літаків, на які не зважилася жодна інша країна світу", - розповів Кулеба.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ