Події

У ВООЗ побоюються, що страх перед "омікрон"-штамом призведе до створення надмірних запасів вакцин у багатих країнах

У ВООЗ турбуються про те, що багаті країни знову почнуть про всяк випадок складувати вакцини і призупинять їх постачання іншим державам через страх перед новим штамом коронавірусу "омікрон", повідомляє в четвер агентство Associated Press.

"Поки ми поступово наближаємося до розуміння ситуації з "омікроном", існує ризик того, що глобальне постачання вакцин знову поступиться місцем накопиченню вакцин країнами з високим рівнем доходу", - заявила керівник департаменту імунізації ВООЗ Кейт О'Браєн після засідання групи експертів з вакцинації.

У ВООЗ повторили свою пораду країнам із високим рівнем вакцинації фокусуватися не на поширенні "бустерних" доз серед свого населення, а на відправленні вакцин до країн з низьким рівнем доходу, які значною мірою не мають доступу до вакцин.

Раніше цього року генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус неодноразово закликав країни, які вакцинували більшу частину населення, поділитися вакцинами з іншими, щоб прищепити щонайменше 40% населення кожної країни у світі до кінця цього року та 70% до середини наступного року. Також голова ВООЗ закликав на якийсь час накласти мораторій на введення третьої дози вакцини від COVID-19, щоб більше вакцин було доставлено до країн, де багато людей ще не отримали жодного уколу.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ