Події

У субарктичних пінгвінів поблизу української антарктичної станції "Академік Вернадський" з'явилися перші цього сезону пташенята

У субарктичних пінгвінів, які проживають поблизу української станції "Академік Вернадський" в Антарктиді, з'явилися перші цього сезону пташенята, повідомляє прес-служба Національного антарктичного наукового центру в четвер.

"На нашому острові народилися перші пінгвінята. Один на мисі Марина, поблизу станції, а другий з іншого боку – на мисі Пінгвін Поінт", - ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що перший місяць дитинчата залишатимуться в гнізді: там їх грітимуть, годуватимуть та охоронятимуть батьки.

"Як і в ситуації з висиджуванням яєць, пара пінгвінів робить це по черзі. Доки хтось один сидить на гнізді, інший вирушає в океан полювати на криля, а через кілька днів вони змінюються", - наголошують у НАНЦ.

Там додають, що наразі малюки пінгвінів замість звичного для людей чорно-білого пір'я вкриті сірим пухом, але вже через місяць вони почнуть линяти.

"Також полишатимуть гнізда та збиратимуться в "ясла". У цей час обоє батьків зможуть одночасно ходити в океан за крилем і продовжуватимуть годувати дітей. Цікаво, що вони безпомилково знаходять в "яслах" своїх "нащадків" і діляться їжею лише з ними", – уточнюють у Центрі.

У НАНЦ зазначають, що після завершення процесу линяння пінгвінята (які на той час вже будуть розміром з батьків) навчатимуться плавати в океані та самостійно добувати собі їжу.

Як повідомлялося, на початку листопада поблизу антарктичної станції "Академік Вернадський" з'явилися перші яйця субарктичних пінгвінів, які є найпоширенішим видом пінгвінів у районі української станції. Їх легко впізнати за червоним дзьобом і чорно-білим "фраком".

Яйця субартичних пінгвінів мають білий колір із сірим або зеленуватим відтінком, а за формою та розміром нагадують гусячі. Кладка однієї пари зазвичай передбачає два яйця, рідко буває три, але третя дитина має дуже мало шансів на життя.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ