Події

Арахамія: США ніколи не погодяться з вимогами РФ, зокрема в питанні Україна-НАТО

Сполучені Штати Америки ніколи не підуть на поводі ультимативних вимог Російської Федерації про перегляд глобального порядку денного, зокрема й у питанні євроатлантичної інтеграції України, зазначає лідер парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Американська сторона ніколи не погодиться на ультимативні вимоги про перегляд глобального порядку денного й усталених міжнародних правил, які висуває російська сторона, зокрема з питання про Україну та НАТО", - сказав Арахамія агентству "Інтерфакс-Україна" у середу, коментуючи відеопереговори президентів США та РФ Джозефа Байдена та Володимира Путіна.

За результатами відеозустрічі Байден-Путін стало також зрозуміло, що "будь-які дії стосовно Росії та захисту від Росії будуть виключно спільними та скоординованими для всіх у Європі, що і є ключовою метою президента Байдена – діяти спільно із союзниками, щоб це було максимально переконливо для Росії", - додав парламентарій.

За словами народного депутата, Байден ясно заявив, що підтримуватиме суверенітет і територіальну цілісність України, а також забезпечить посилення всіх держав східного флангу НАТО.

"Ми вдячні американській стороні за непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також за послідовні зусилля щодо забезпечення деескалації та довготривалої стабільності в нашому регіоні", - підсумував Арахамія.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ