Події

Протиаварійні роботи у Костелі Св. Миколая у Києві виконає "Укрспецреставрація"

Протиаварійні роботи у постраждалому від пожежі Костелі Св. Миколая у Києві виконає ТОВ "Укрспецреставрація", повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

"Нарешті можу повідомити, що протиаварійні роботи в Костелі Святого Миколая виконає ТОВ "Укрспецреставрація". Бюрократичні процедури, на жаль, змістили дату початку робіт. Але тепер переговорна процедура позаду, тож Національний будинок органної та камерної музики підписав договір із підрядником. "Укрспецреставрація" одразу розпочинає виконання робіт", - написав Ткаченко у Telegram-каналі.

За його словами, буде проведено: зміцнення віконних конструкцій, ремонт підлоги, очистку та утилізацію сажі, ремонт системи опалення, ремонт системи електропостачання та освітлення, ремонт системи пожежогасіння, встановлення захисних сіток та демонтаж навісних аварійних елементів.

За словами міністра, орієнтовна тривалість робіт: грудень 2021 року - січень 2022 року. Оціночна вартість ліквідації наслідків пожежі становить 19,5 млн грн.

"Фінансування відбуватиметься за рахунок зібраних благодійних коштів на порятунок костелу, так само як за донорські кошти сплачувалось проведення обстеження після пожежі та експертиза проектно-кошторисної документації", - додав Ткаченко.

Як повідомлялося, пожежа в Костелі Св. Миколая в Києві сталася 3 вересня ввечері, найбільше постраждав орган. За словами Ткаченка, орган потребував ремонту, але роботи ускладнювала невизначеність перебування у будівлі Костелу Будинку органної музики.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ