Події

Туреччина має намір продати Україні ще щонайменше 20 Bayraktar - Bloomberg

Туреччина готує постачання ще щонайменше 20 ударних безпілотників Bayraktar-TB2 в Україну, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на джерела в турецьких урядових і військово-промислових колах.

Компанія Baykar, пише Bloomberg, з 2019 року продала Україні "десятки безпілотників разом зі станціями управління і ракетами", а "замовлення ще як мінімум на два десятки дронів перебувають на стадії розробки".

Джерело в турецькому уряді також повідомило Bloomberg, що на стадії розробки перебувають нові угоди, зокрема про спільне виробництво Туреччиною ракет-носіїв типу українського "Зеніту-2". Це може допомогти Туреччині в розробці балістичних ракет, зазначає агентство, хоча, за заявою високопоставленого турецького чиновника, "Анкара не має таких намірів".

У вересні видання defensenews.com повідомляло, що Україна й Туреччина готували контракт на 24 безпілотники Bayraktar-ТВ2.

Джерело: https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-12-03/ukraine-buys-more-armed-drones-from-turkey-than-disclosed-and-angers-russia

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ