Події

Посли G7 в Україні вітають початок роботи етичної ради при ВРП

Посли країн "Великої сімки" (G7) в Україні привітали початок роботи етичної ради при Вищій раді правосуддя 1 грудня.

"Ми з нетерпінням очікуємо, що цей спільний українсько-міжнародний орган рухатиметься вперед у своїй важливій роботі з реформування ВРП", - ідеться в повідомленні на сторінці послів G7 в Україні у Twitter.

Посли також наголосили на своїй постійній прихильності підтримці етичної ради та відбіркової комісії при Вищій кваліфікаційній комісії суддів.

"Ми закликаємо всі українські зацікавлені сторони надати цим органам повну підтримку", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, перший склад етичної ради було призначено 9 листопада відповідно до положень закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя" №1635-IX від 14 липня 2021 року.

Членами етичної ради стали: суддя Верховного Суду в касаційному кримінальному суді Лев Кишакевич, суддя Київського апеляційного суду Юрій Трясун, суддя Східного апеляційного господарського суду у відставці Володимир Сіверін, суддя Верховного суду штату Массачусетс у відставці Роберт Корді, суддя сер Ентоні Хупер та колишній генеральний прокурор Естонської Республіки Лавлі Перлінг.

У середу, 1 грудня, етична рада провела перше засідання, на якому члени ради одноголосно затвердили два перші розділи регламенту своєї роботи й обрали керівництво.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ