Події

Розвиток Китаєм гіперзвукової зброї посилює напруженість у регіоні - голова Пентагону

Спроби КНР отримати гіперзвукову зброю сприяють погіршенню безпекової ситуації у суміжному з Китаєм регіоні, заявив у четвер міністр оборони США Ллойд Остін.

"У нас є занепокоєння з приводу військового потенціалу, який КНР, як і раніше, намагається знайти, і погоня за цими можливостями збільшує напругу в регіоні", - наводить його слова видання The Hill, сказані після переговорів у Південній Кореї.

Він пообіцяв, що Вашингтон продовжуватиме підтримувати свої засоби для стримування загроз від КНР на адресу США та їх союзників.

Раніше, нагадує The Hill, влада США стверджувала, що у випробуваннях гіперзвукової зброї Китай досяг більш вражаючих успіхів, ніж Росія та США. Видання зазначає, що напередодні міністр ВПС США Френк Кендалл заявляв про "гонку озброєнь" Вашингтона з Пекіном у сфері гіперзвукової зброї.

У листопаді британські ЗМІ з посиланням на дані військових США повідомляли, що Китай 27 липня здійснив у небі над Південно-Китайським морем випробування, під час якого гіперзвуковий плануючий бойовий блок, що рухався вп'ятеро швидше за швидкість звуку, випустив ракету. ЗМІ наголошували, що поки що жодній іншій країні не вдалося продемонструвати подібних інженерних успіхів.

До цього заступник голови Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США генерал Джон Хайтен розповів телеканалу CBS, що в серпні Китай запустив в атмосферу ракету великої дальності, яка облетіла весь світ, а потім скинула гіперзвуковий плануючий блок, який вразив ціль на території самого Китаю. Передбачається, що цього літа Китай двічі успішно випробував гіперзвукову зброю.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ