Події

Виплачену вакцинованим українцям 1 тис. грн можна буде витратити на придбання книг

Після старту програми "єПідтримка", в межах якої вакциновані українці отримають 1 тис. грн, виплату можна буде витратити на придбання книг, повідомила міністр економіки Юлія Свириденко.

"Ми провели зустрічі з представниками сфери культури, Інституту книги, Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів, інших інституцій, проаналізували втрати від карантину в книговиданні, за результатами вирішили, що витратити 1000 грн на придбання книг можна буде від початку програми "єПідтримка", - написала Свириденко у соцмережі Facebook.

Запуск програми "єПідтримка" призначено на 19 грудня.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 15 листопада заявив, що кожен українець, який отримав дві вакцини проти COVID-19, зможе отримати 1 тис. грн на спорт, подорожі та відвідування культурних закладів.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що кошти буде виплачено на віртуальні платіжні картки через "Дію". На це у 2021 році буде передбачено 3 млрд грн із загального фонду бюджету і стільки ж – на наступний рік із можливістю розширення фінансування. Виплати не оподатковуватимуться і не вплинуть на виділення субсидій. Одночасно планувалося, що кошти можна буде витратити на купівлю квитків у кіно, театр, концерт, заняття спортом, подорожі Україною потягом або літаком.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ