Події

"Омікрон" дістався до Норвегії

У місті Ейгарден на південному заході Норвегії виявили перші в країні випадки зараження новим штамом коронавірусу COVID-19 "омікрон" у двох підданих, які повернулися з ПАР, повідомляють у середу європейські ЗМІ.

"Двоє інфікованих побували у поїздці до ПАР. Вони обоє наразі одужують", - заявила місцева влада.

В Ейгардені проживає майже 40 тис. осіб, останнім часом там фіксується зростання кількості заражень коронавірусом. Очікується, що тепер влада міста посилить обмеження, щоб стримати спалах заражень.

Раніше повідомлялося, що Норвегія з 1 грудня впроваджує обмежувальні заходи, спрямовані на стримування поширення нового штаму COVID-19 "омікрон" у країні. Уряд рекомендував на національному рівні використовувати маски в громадському транспорті, таксі, магазинах і торговельних центрах, де неможливо дотримуватися дистанції.

Крім того, уряд закликав муніципалітети розглянути можливість переведення більшої кількості працівників у режим віддаленої роботи у тих випадках, коли це можливо.

Норвегія скасувала обмеження, що діяли раніше, у вересні, коли кількість заражень на національному рівні сильно знизилася. Однак у зв'язку з поширенням у світі нового штаму "омікрон" уряд ухвалив рішення щодо нових заходів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ