Події

Нацполіція почала застосовувати "сплячі статті" Кодексу про адмінправопорушення щодо торгівлі підакцизною продукцією - глава МВС

Національна поліція України розпочала застосування статей Кодексу про адміністративні правопорушення щодо порушення правил торгівлі алкогольними й тютюновими виробами, а також щодо порушень правил госпдіяльності, які раніше поліція не застосовувала, повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

"Одразу після початку операції ("Акциз" - ІФ) у деяких ЗМІ та соціальних мережах почалися публікації про те, що МВС нібито не має стосунку до боротьби з тіньовою економікою. Це справа податкової та новоствореного Бюро економічної безпеки", - написав Монастирський у Facebook у вівторок.

"Тільки в Кодексі про адміністративні правопорушення є суто поліцейські статті: 156 - порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами, а також 164 - порушення правил господарської діяльності, які, до речі, раніше взагалі не застосовували в роботі поліції, бо пріоритети були інші", - додав він.

Як повідомлялося, за місяць у рамках операції "Акциз", яка стартувала з 1 листопада, співробітники поліції склали протоколів про порушення правил торгівлі підакцизними товарами більше, ніж за останні півтора року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ