Події

Саакашвілі доправили до Тбіліського міського суду

Міхеіла Саакашвілі доставили під посиленою охороною з військового госпіталю в місті Горі до Тбіліського міського суду, де має відбутися процес проти екс-президента у справі про силовий розгін мітингу 7 листопада 2007 року і захоплення того ж дня телекомпанії "Імеді", - повідомляють грузинські ЗМІ.

Приблизно за годину розпочнеться судовий процес. У дворі міського суду перебувають поліцейські, приблизно за 200 метрів від будівлі суду в автобусах знаходяться спецназівці, а також дві водометні машини.

Прихильники Саакашвілі вже почали збиратися біля суду.

Раніше Саакашвілі заявив, що всі порушені проти нього кримінальні справи є сфабрикованими і проти нього чинною владою здійснюється політичне переслідування.

Екс-президент Грузії, нині громадянин України Саакашвілі, таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня він був затриманий у Тбілісі, після чого поміщений до в'язниці у місті Руставі, де оголосив голодування. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані). Згодом, 20 листопада його було переведено до військового шпиталю в Горі.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення на його адресу сфальшованими.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ