Події

У ПАР виявлено новий варіант коронавірусу

Про виявлення нового варіанту коронавірусу COVID-19, який швидко поширюється в деяких районах країни, оголосив журналістам на брифінгу в четвер міністр охорони здоров'я Південноафриканської республіки Джо Фаала.

"Спочатку це виглядало як кілька кластерних спалахів, але відучора наші вчені з Мережі геномного нагляду повідомили, що вони спостерігають новий варіант", - сказав міністр.

За його словами, наразі незрозуміло, де вперше з'явився варіант, що одержав позначення B.1.1.529.

Він був виявлений у Південній Африці, Ботсвані та у туриста, який прибув до Гонконгу з Південної Африки, додав Фаала.

Міністр охорони здоров'я Великої Британії Саджид Джавід заявив, що польоти до Великої Британії з Південної Африки, Намібії, Лесото, Ботсвани, Есватіні (Свазіленду) та Зімбабве будуть припинені з полудня п'ятниці.

Він зазначив, що шість цих країн будуть внесені до "червоного списку" - усі громадяни та жителі Великої Британії та Ірландії, які прибувають додому з цих пунктів відправлення, мають пройти 10-денний готельний карантин власним коштом.

"UKHSA (Агентство безпеки охорони здоров'я Сполученого Королівства - ІФ) вивчає новий штам вірусу. Потрібно більше даних, але зараз ми вживаємо запобіжних заходів", - сказав Джавід, додавши, що варіант, виявлений у Південній Африці, "може передаватися більш активно" ніж штам Дельта, і що "вакцини, які ми маємо зараз, можуть бути менш ефективними".

Джавід додав, що Велика Британія поки що не виявила жодного випадку зараження в країні новим штамом.

У п'ятницю офіційні особи ПАР мають проінформувати Всесвітню організацію охорони здоров'я, яка класифікувала B.1.1.529 як "варіант, що перебуває під наглядом", повідомляють ЗМІ.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ