Події

У ВООЗ пообіцяли мобілізувати сили для допомоги мігрантам на білорусько-польському кордоні

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) прагнуть мобілізувати всі сили, щоб допомогти застряглим на кордоні Білорусі та Польщі мігрантам, заявив у неділю директор з протидії надзвичайним ситуаціям Європейського регіонального бюро ВООЗ Джеральд Рокеншауб.

"Ситуацію на білорусько-польському кордоні як мінімум можна назвати непростою, вона викликає велике занепокоєння. Біженці скаржилися на здоров'я, у деяких є хронічні захворювання. Білоруська влада допомагає у вирішенні цих проблем. Ми, як представники ВООЗ, вступаємо в діалог і дізнаємося, що необхідно зробити, чим ми можемо допомогти зі свого боку", - заявив він журналістам після відвідування центру, де розмістилися біженці.

Слова представника ВООЗ наводить прес-служба МОЗ Білорусі.

Рокеншауб також наголосив, що використання сльозогінного газу може викликати проблеми зі здоров'ям. "Ми дивимося на те, як допомогти людям, які зазнали його впливу", - сказав він.

Більшість біженців сказали, повідомив представник ВООЗ, що не хочуть повертатися додому. "Ми мобілізуємо нашу допомогу в плані надання підтримки медикаментами, міжнародними пакетами з медичною допомогою та предметами гігієни. Працюємо з партнерами: ООН, ЮНІСЕФ, Червоний Хрест тощо", - зазначив він

Планується, що в понеділок, 22 листопада, в Білорусь прибуде директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ