Події

Саакашвілі буде переведено до військового шпиталю в місті Ґорі - голова Мін'юсту Грузії

Колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі буде переведено з тюремної лікарні до військового госпіталю міста Ґорі, заявив у п'ятницю на брифінгу міністр юстиції країни Раті Брегадзе.

"Ми пропонуємо госпіталізувати ув'язненого Саакашвілі до військового госпіталю міста Ґорі. Це місце, де його здоров'я та безпека будуть максимально захищені державою. Цим рішенням ми захищаємо не лише здоров'я та життя Міхеіла Саакашвілі, а й багатьох інших людей", - заявив міністр.

Він зазначив, що після завершення курсу лікування Саакашвілі буде переведено до Руставської в'язниці.

"Ми хочемо чітко заявити, що у разі будь-яких провокацій із боку опонентів, які можуть перешкодити перевезенню ув'язненого і потім роботі медичного персоналу, Саакашвілі буде повернуто до тюремної лікарні й будь-який правопорушник суворо відповість перед законом", - сказав міністр.

Громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали в Тбілісі. Наразі він перебуває в тюремній лікарні у Тбілісі (район Глдані). Прокуратура винесла постанову про висунення обвинувачення Саакашвілі за фактом незаконного перетину кордону.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення сфальшованими.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ