Події

Міністр оборони США висловився за розширення співробітництва з Україною

Міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі з українським колегою Олексієм Резніковим у Вашингтоні заявив про готовність розглянути питання реалізації рамкової угоди про стратегічні засади оборонного партнерства між двома країнами та поглиблення співробітництва в оборонній сфері.

"Я з нетерпінням чекаю на обговорення питань реалізації цієї угоди, щоб продовжувати просувати наш спільний пріоритет - протидію російській агресії - і поглиблювати нашу співпрацю в таких галузях, як безпека на Чорному морі, кібербезпека та обмін інформацією", - сказав він під час зустрічі у Вашингтоні.

Рамкова угода була підписана під час нещодавнього візиту до США президента України Володимира Зеленського.

Остін зазначив, що у Вашингтоні уважно стежать за "недавніми переміщеннями російських військових" поблизу кордону з Україною та "висловили занепокоєння дестабілізаційною діяльністю Росії". За його словами, США "продовжать консультуватися з вами, а також з нашими партнерами та союзниками в регіоні про те, що ми всі бачимо, і про те, як найкраще сприяти гарантуванню регіональної безпеки".

Він укотре заявив про те, що американська "підтримка самооборони, суверенітету та територіальної цілісності України непохитна".

Шеф Пентагону заявив також: "Ми, як і раніше, віддані підтримці зусиль України щодо здійснення глибоких і всеосяжних реформ в її оборонному секторі. Ми знаємо, що це важка робота, але її виконання є ключем до досягнення Україною її євроатлантичних устремлінь".

Резніков зі свого боку подякував США за допомогу в протидії "російській агресії".

Він зазначив, що Росія може вдатися до ескалації будь-коли, і "ця можлива ескалація, безумовно, матиме катастрофічні наслідки для всієї Європи".

За його словами, у Москві "розуміють лише дії, особливо активні, це свого роду вакцинація проти небезпечного вірусу агресії, який мутує, і повертає світ у стан холодної війни".

Резніков заявив, що "сотні нападів (Росії - ІФ) на Польщу та Литву з використанням мігрантів - ще один приклад того, що Європа перебуває в небезпеці".

"Ми вдячні американській стороні за те, що вона звернула увагу на факти підготовки росіян до наступної фази нападу, і сигнал з боку США дасть сигнал усьому цивілізованому світу, що ми маємо об'єднатися проти російської агресії", - наголосив він.

Стенограма заяв міністрів поширена Пентагоном у п'ятницю.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ