Події

В Іспанії третю дозу вакцини від COVID-19 почнуть пропонувати особам 60+ і працівникам охорони здоров'я

Іспанська влада в середу розширила перелік тих, хто може отримати третю - "бустерну" - дозу вакцини від COVID-19, осіб старше 60 років і працівників охорони здоров'я, заявив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

Видання The Guardian нагадує, що раніше "бустерні" дози вакцин розподілялися серед осіб віком від 70 років і більше. Також у жовтні в Іспанії почали щепити хворих на рак, мешканців будинків для людей похилого віку та представників інших уразливих груп населення.

"Щойно завершилося засідання комітету з вакцин, і було вирішено, що третя доза вакцин видаватиметься професіоналам з медичної та медико-соціальної сфер, а також людям за 60 років", - наводить газета слова Санчеса.

Іспанія повністю вакцинувала 79% населення. Однак у країні з кінця жовтня стійко зростає захворюваність на COVID-19. У вівторок відзначалося 89 випадків захворювання на 100 тис. жителів, а в середу - вже 96. Однак, пояснює The Guardian, ці показники набагато нижчі, ніж в інших європейських країнах на кшталт Нідерландів з 900 випадками на 100 тис. осіб та Австрії з 1,4 тис. випадків.

Минулої доби в Іспанії виявили 6 тис. 667 випадків COVID-19, ще 30 інфікованих померли. З початку пандемії в Іспанії діагностовано понад 5,67 млн випадків захворювання, зафіксовано 87 тис. 775 летальних випадків серед хворих. Одужали понад 4,89 млн осіб.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ