Події

Німеччина має намір посилити правила для невакцинованих

У Саксонії 85% ліжок інтенсивної терапії займають пацієнти з коронавірусом, тому влада ввела правила "2G" у всіх другорядних магазинах та установах, що означають "вакцинований і одужалий" і які передбачають, що такі місця можуть відвідувати люди з тестами і доказами вакцини, передає видання The Guardian.

За інформацією видання, міністр соціальних справ Саксонії Петра Кеппінг заявила, що, якщо захворюваність продовжить зростати настільки, що лікарні не зможуть впоратися з цим, будуть потрібні додаткові заходи.

Також зазначається, що Північний Рейн-Вестфалія має наслідувати цей приклад, де нещепленим людям відмовлять у доступі на всі другорядні об'єкти та заходи, включно з футбольними матчами та різдвяними ярмарками. Людям, які бажають відвідати карнавальні заходи на початку сезону, необхідно буде пройти тест на додаток до вакцинації чи одужання.

Водночас, мер Берліна Майкл Мюллер заявив у вівторок, що столиця також перебуває на шляху до запровадження аналогічних правил "2G-плюс". Місто сподівається відкрити центри вакцинації, які були закриті після зниження захворюваності цього літа. Відкриття центрів вакцинації відбудеться не раніше січня чи лютого.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ