Події

Черговий судовий процес проти Саакашвілі відбудеться 16 листопада

У Тбіліському міському суді у вівторок, 16 листопада, відбудеться процес у порушеній кримінальній справі про незаконне перетинання державного кордону Грузії колишнім президентом Міхеілом Саакашвілі, повідомив адвокат екс-президента Бека Басилая.

"Обвинувачення Міхеілу Саакашвілі в незаконному перетині кордону було висунуто прокуратурою майже місяць тому і лише зараз призначено судовий процес, який служить владі лише з пропагандистськими цілями", - сказав адвокат журналістам у понеділок.

Він не виключив, що на процесі у вівторок у суді Саакашвілі не буде, як і на процесах проти нього 10 та 15 листопада.

"Для влади важливо, щоб Міхеіл Саакашвілі був повністю ізольований у тюремній лікарні, щоб у суспільства не було можливості не лише бачити, а й чути його", - сказав Басилая.

Громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його було затримано у Тбілісі. Наразі він перебуває у тюремній лікарні у Тбілісі (район Глдані). Прокуратура винесла ухвалу про пред'явлення обвинувачення Саакашвілі за фактом незаконного перетину кордону.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Своє затримання екс-президент вважає незаконним, а обвинувачення на його адресу сфальшованими.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ