Події

Стан здоров'я Саакашвілі погіршився, до в'язниці пригнали реанімобіль, повідомила його цивільна дружина

У екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, який перебуває в тюремній лікарні, значно погіршився стан здоров'я, до в'язниці пригнали реанімобіль, заявила в суботу його цивільна дружина, депутат Верховної ради України Єлизавета Ясько.

"Буквально щойно (вечір 13 листопада) стан Міхеіла Саакашвілі серйозно погіршився. Він не зміг піднятися з ліжка. Тепер його мають евакуювати в реанімацію!", - написала Ясько на своїй сторінці у Facebook у суботу ввечері, додавши, що не розуміє в якому напрямку його повезуть.

"У жахливій в'язниці без медичного обладнання у Глдані. Пригнали реанімобіль до в'язниці", - написала вона.

Ясько додала, що лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе перебуває у в'язниці і "поки інформації ніякої немає".

Як повідомлялося, 8 листопада Саакашвілі було перевезено на госпіталізацію до тюремної лікарні в Тбілісі. Пізніше депутат Верховної Ради та цивільна дружина Саакашвілі Єлизавета Ясько уточнила, що госпіталізація Саакашвілі була проведена без погодження з родичами та адвокатами.

До зовнішньополітичного відомства Грузії було передано офіційну ноту МЗС України з цього приводу.

9 листопада адвокат Саакашвілі Бека Басилая повідомив із посиланням на представника Тбіліського міського суду, що його клієнт має бути присутнім у суді 10 листопада.

Раніше міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе заявив, що його відомство не рекомендує проводити процес у суді та пропонує зробити це у в'язниці. За словами міністра, Мін'юст дає таку рекомендацію задля безпеки самого Саакашвілі.

Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його було затримано у Тбілісі. Нині Саакашвілі перебуває у в'язниці в місті Руставі.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його одразу, щойно він перетне кордон. Власне затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення на свою адресу сфальшованими.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ