Події

Пенітенціарна служба Грузії поширила відеокадри приїзду Саакашвілі до тюремної лікарні

Спеціальна пенітенціарна служба Мін'юсту Грузії оприлюднила в четвер відеокадри приїзду колишнього президента Міхеіла Саакашвілі до тюремної лікарні.

На кадрах видно, що Саакашвілі відмовляється вийти з реанімобіля, і його силоміць витягують кілька охоронців. Вони, взявши його за ноги й за руки, несуть від вхідних дверей до ліфта, а потім коридором до палати. Видно також, як Саакашвілі свариться в палаті з двома чоловіками без лікарських халатів і щось скидає зі столу. Саакашвілі вимагає чоловіків вийти з палати й агресивно впритул підходить до одного з них. До палати входять ще кілька охоронців. На цьому відео припиняється.

Міністр юстиції Раті Брегадзе, коментуючи ці кадри на брифінгу в четвер, спростував інформацію адвокатів, що охоронці нібито тягли Саакашвілі 30 метрів до дверей тюремної лікарні.

"Це відверта брехня, адже реанімобіль зупинився біля дверей тюремної лікарні. Ув'язнений Саакашвілі не підкорився вимозі вийти з автомашини й у цей час фізично та словесно образив нашого співробітника", - заявив міністр.

 

Міністр зазначив, що пенітенціарна служба робить усе необхідне для підтримки здоров'я Саакашвілі в стабільному стані. "Якщо Саакашвілі припинить голодовку, його знову повернуть до Руставської в'язниці", - сказав міністр.

Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали у Тбілісі, після чого помістили у в'язницю в місті Руставі, де він оголосив голодовку. 8 листопада його без погодження з родичами й адвокатами перевели із в'язниці в місті Руставі до тюремної лікарні в Тбілісі (район Глдані).

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення на свою адресу - сфальсифікованими.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ