Події

РФ може і повинна зробити кроки для того, щоб скоротити нестачу енергоресурсів за допомогою збільшення постачання газу

РФ може і повинна зробити кроки для того, щоб скоротити нестачу енергоресурсів за допомогою збільшення поставок газу, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

"Ми бачимо, що ви стикаєтеся з важким становищем в галузі енергетики. Насамперед, Росія може і повинна зробити кроки для того, щоб скоротити нестачу енергоресурсів за допомогою збільшення постачання газу. Вона може це зробити", - сказав Блінкен на прес-конференції з питань підсумками засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США у Вашингтоні у середу.

За його словами, у минулому Росія використала енергію як зброю, політичний інструмент.

"Ми стежимо дуже уважно за будь-якими ознаками повторення цих зусиль, які були зроблені в минулому", - додав держсекретар.

Блінкен наголосив, що США стежать за тим, чи Росія використовує енергію, яку має, і її потужності, позитивно чи прагне воєнізувати її.

"Вона (Росія - ІФ) сказала, що має достатні поставки, щоб забезпечити потреби Європи в енергетиці, працюючи через чинний трубопровід з Україною. Якщо вона справді зробить те, про що говорить, це може внести реальні зміни щодо полегшення стурбованості. Якщо ні - це буде свідченням наших занепокоєнь щодо воєнізації енергії, які ми бачили у минулому", - пояснив Блінкен.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ