Події

Кабмін пропонує Раді запровадити категоризацію за групами для материнських та дочірніх підприємств

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді запровадити категоризацію материнських і дочірніх підприємств (малі, середні та великі) для консолідації та подання фінансової звітності, відповідну норму пропонує урядовий законопроект №6244.

Як зазначило Міністерство фінансів на сайті в середу, цей законопроект про бухоблік та фінансову звітність дозволить виконати зобов'язання України щодо імплементації положень директиви ЄС № 2013/34/ЄС.

Крім зазначеного, проект закону пропонує звільнити від обов'язкового складання та подання консолідованої звітності малі та середні групи підприємств, щоб спростити їм ведення бізнесу та скоротити витрати, а також удосконалює вимоги щодо оприлюднення консолідованої фінзвітності разом із аудиторським звітом, додало міністерство.

Також уряд зареєстрував законопроект №6245 із поправками до низки законів щодо вдосконалення правових засад ведення аудиторської діяльності.

Як зазначає Мінфін, законопроекти не передбачають концептуальних змін в аудиторській роботі, регулюванні такої діяльності чи правил бухобліку.

Так, законопроект №6245 спрямований на уточнення норм законодавства щодо аудиту та забезпечення однозначного їх тлумачення.

Зокрема, законопроект пропонує доповнити перелік відомостей, які аудитор має подати до реєстру аудиторів і суб'єктів аудиторської діяльності, передбачити відповідальність за недостовірність таких відомостей. Також проект закону містить пропозицію визначення терміна "хороша репутація аудитора" та "хороша репутація аудиторської фірми".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ