Події

Прокуратура через суд добилася повернення 3,5 га Національного природного парку "Гомільшанські ліси"

Зміївський райсуд Харківської області задовольнив 4 позови прокуратури про повернення земельних ділянок загальною площею близько 3,5 га на території Національного природного парку "Гомільшанські ліси" у власність держави.

"Рішеннями Зміївського районного суду задоволені 4 позовні заяви прокуратури про визнання незаконними та скасування наказів Держгеокадастру в Харківській області, скасування запису про проведену державну реєстрацію права власності та повернення 4 земельних ділянок у власність держави", - повідомляє прес-служба Харківської облпрокуратури.

Земельні ділянки, що знаходяться в межах території Національного природного парку "Гомільшанські ліси" та у водоохоронній зоні р. Сіверський Донець були передані у приватну власність фізичним особам з порушенням вимог чинного законодавства. Ці ділянки належать до земель природно-заповідного фонду України, які мають особливу екологічну, наукову, естетичну, господарську цінність і є об'єктами комплексної охорони. Відповідно до Земельного кодексу України, такі землі не можуть передаватися у приватну власність із державної. Крім того, зміна цільового призначення земель цієї категорії можлива у виняткових випадках для суспільних потреб або за мотивами суспільної потреби за погодженням з Кабінетом Міністрів України.

На підставі цього прокуратура звернулася до суду з вимогою повернути 4 дільниці вартістю майже 1 млн. грн. у власність держави.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ