Події

За генерал-лейтенанта Павловського внесли заставу, його відпустили з-під варти - адвокат

Генерал-лейтенанта Збройних сил України, екс-заступника міністра оборони України Ігоря Павловського відпустили з-під варти після внесення 18 млн грн застави, повідомив адвокат Ростислав Кравець.

"Сьогодні викупили генерал-лейтенанта Павловського з полону", - написав Кравець у Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 12 липня обрав запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 475 млн грн Павловському у справі про постачання військової техніки низької якості. В Державному бюро розслідувань наголосили, що суд обрав запобіжний захід уже четвертому підозрюваному у справі. 29 вересня Апеляційний суд відхилив скаргу захисників Павловського та залишив його під вартою з альтернативою застави майже 40 млн грн.

Раніше ДБР повідомило про підозру чиновникам "Кузні на Рибальському" (Київ) і Міноборони, зокрема Павловському, через постачання військової техніки низької якості. "Голова правління "Кузні на Рибальському" підмовив заступника міністра оборони України укласти державний контракт саме з його підприємством. Представник міністерства дав вказівку підлеглим керівникам одного з департаментів Міноборони безперешкодно укласти державний контракт на будівництво катерів саме із зазначеним ПрАТ", - повідомив начальник слідчого відділу ДБР Олег Гриняк.

Крім того, за даними ДБР, було здійснено закупівлю для потреб ЗСУ санітарних автомобілів виробництва "Богдан Моторс", які не відповідають встановленим вимогам і не можуть використовуватися у Збройних силах.

Сума збитків за двома епізодами, за даними слідства, становить понад 475 млн грн.

https://www.facebook.com/rkravets

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ