Події

В Азербайджані 60% дорослого населення повністю вакциновано від COVID-19 - Алієв

В Азербайджані 60% дорослого населення пройшло вакцинацію проти коронавірусної інфекції COVID-19, заявив президент країни Ільхам Алієв.

"Понад половина населення старше 18 років - 60% повністю щеплені від COVID-19, тобто отримали дві дози вакцини. Також ми відкрили 13 нових державних лікарень з ліжковим потенціалом у 4 тис. ліжко-місць", - сказав Алієв у четвер на VIII Глобальному бакинському форумі.

За його словами, під час вакцинації переважно використовуються вакцини Sinovac, Pfizer. "Рівень вакцинації можна вважати високим, це державна політика. Населення до цього відноситься з високою відповідальністю, і ми не спостерігаємо антивакцинаційних акцій, що спрощує нашу роботу", - зазначив він.

Алієв також повідомив, що влада Азербайджану ухвалила пакет соціальної підтримки населення і бізнесу на 2020-2021 роки, обсяг коштів, виділених із держбюджету на ці цілі, становить $2,9 млрд.

"Ми продовжимо ці кроки, тому що ми маємо допомагати людям, які зіткнулися із абсолютно новою обстановкою", - додав Алієв.

В Азербайджані станом на 3 листопада загальна кількість підтверджених випадків COVID-19 становить 537 тис. 004, померли 7 153 особи.

Процес вакцинації в Азербайджані розпочався 18 січня 2021 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ