Події

Макрон нагородить Меркель орденом Почесного легіону

Президент Франції Еммануель Макрон під час останнього офіційного візиту канцлера ФРН Ангели Меркель, яка йде з посади, в середу вручить їй одну з головних французьких нагород - Великий хрест ордена Почесного легіону, повідомили місцеві ЗМІ.

У Єлисейському палаці сказали, що рішення про присудження такої нагороди втілює міцність дружби між Німеччиною та Францією, яку підтримувала Меркель.

Лідери зустрінуться у місті Бон у знаменитому виноробному регіоні Франції Бургундії. В адміністрації Макрона заявили, що це місто обране, оскільки його історичні пам'ятки та виноробна культура ілюструють багатство французької спадщини.

Очікується, що Макрон і Меркель відвідають "Бонську богадільню", а потім вирушать на вечерю до "Шато дю Кло де Вужо", розташованого серед виноградників. Він був заснований ченцями в 11 столітті та призначався для виноробства.

Парламентські вибори у ФРН відбулися 26 вересня, перемогла Соціал-демократична партія Німеччини на чолі із Олафом Шольцем, партійний союз Меркель ХДС/ХСС опинився на другому місці. Переговори щодо формування уряду тепер ведуть соціал-демократи, "Зелені" та Вільна демократична партія Німеччини.

Повний текст матеріалу доступний у стрічці новин за підпискою

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ