Події

У Києві підготовлено документ з вимогою до Грузії передати Україні Саакашвілі

Депутат Верховної Ради України Олександр Ковальчук заявляє, що українська сторона вже підготувала текст звернення до Грузії з вимогою передати екс-президента Міхеіла Саакашвілі Україні.

"За нашою інформацією, міністерство закордонних справ України, президент Володимир Зеленський та Верховна рада вже мають розроблений текст", - сказав Ковальчук у п'ятницю журналістам після зустрічі групи українських депутатів із Саакашвілі у в'язниці грузинського міста Руставі.

За його словами, стан продовження голодування в камері Саакашвілі критичний, у нього залишилося мало сил.

"При цьому він має внутрішню силу, що дає йому можливість продовжувати боротьбу", - зазначив парламентар.

Ковальчук стверджує, що Саакашвілі у в'язниці не дають можливості здійснювати телефонні дзвінки і він не має права виходити на прогулянку.

"Найважливіше, що ми його побачили. Побачили те, що все погано. Йому необхідно перебувати в нормальній лікарні. Він якнайшвидше має повернутися до України", - сказав Ковальчук.

У свою чергу, український депутат Юлія Клименко також заявила журналістам, що Саакашвілі необхідно перевести до "нормальної лікарні".

Вона висловила жаль, що тюремна адміністрація не дозволила Саакашвілі передати лист українським депутатам, які прийшли відвідати його.

"Ми передали йому книгу про те, як творили українці свою історію", - зазначила Клименко.

Занепокоєння станом Саакашвілі у розмові з журналістами висловила його подруга, депутат Верховної ради України Єлизавета Ясько.

За її словами, "стан Саакашвілі критичний, усі права, які він має, порушуються".

"Міхеіл Саакашвілі заявляє, що його життя зараз у руках грузинського народу. Наразі продовження відносин між Грузією та Україною залежить від Грузії. Ми насамперед хочемо, щоб його здоров'я було захищене і щоб він перебував у лікарні і був би захищений. На жаль, зараз це не відбувається", - сказала Ясько.

Громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його було затримано у Тбілісі. наразі Саакашвілі перебуває у в'язниці в місті Руставі.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його одразу, щойно він перетне кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення на його адресу сфальшованими.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ