Події

АМКУ оштрафував на 182,5 млн грн дві компанії за змову на торгах із будівництва Подільського мосту в Києві

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував ТОВ "Форма" та ТОВ "Еко-Буд-Трейд" на загальну суму 182,5 млн грн за змову на тендері щодо виконання генпідрядних робіт на Подільському мосту через р. Дніпро у Києві.

Як повідомляється на сайті АМКУ у четвер, за результатами тендера у 2017 році внаслідок змови переможцем стало "Еко-Буд-Трейд", з яким уклали договори на загальну суму 6,1 млрд грн (із ПДВ). За даними відомства, компанія наразі будує міст.

Зазначені компанії також позбавлено права участі у публічних закупівлях на три роки.

За даними Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізосіб-підприємців, засновником ТОВ "Еко-Буд-Трейд" (Київ) значиться Максим Половко (55%) та Валерій Міщенко (45%). Згідно з фінансовим звітом компанії за 2020 рік, її виручка становила 1,8 млрд грн, чистий прибуток - 1,4 млн грн.

Засновниками та бенефіціарами ТОВ "Форма" (Запоріжжя) у реєстрі значаться Олександр, Михайло, Ольга та Інна Федотови. За підсумками 2020 року компанія отримала 2,6 тис. чистих збитків, чистого доходу не було.

Як повідомлялося, раніше у жовтні Київська міська прокуратура в рамках кримінального провадження за фактом привласнення коштів територіальної громади та службової недбалості під час будівництва Подільського мосту через р. Дніпро повідомила про нові підозри першому заступнику керівника КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", керівнику генпідрядної організації, а також вручила повідомлення про підозру двом керівникам підрядних організацій. Загальна сума завданих столичному бюджету збитків становить близько 150 млн грн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ