Події

ТОВ "Дженерал Комерс" купило столичний завод "Більшовик" на аукціоні за 1,429 млрд грн

Фонд державного майна (ФДМ) під час аукціону в середу продав АТ "Перший київський машинобудівний завод" (ПКМЗ, раніше – завод "Більшовик") за 1,429 млрд грн.

Аукціон, який тривав близько 10 хвилин, відбувся в один раунд, під час якого учасник 3 запропонував ціну в 1,409 млрд грн, а учасник 1 – ТОВ "Дженерал Комерс" - запропонував 1,429 млрд грн.

Під час аукціону ціна підвищилася на 40 млн грн.

Учасником 2 стало ТОВ "Інвест Новація", учасником 3 - ТОВ "ДК Каскад".

ТОВ "Дженерал Комерс" зареєстровано в Києві у 2018 році, статутний капітал - 4,1 тис. грн. Керівник - Ігор Хижняк.

Кінцевий бенефіціар компанії, Володимир Довгополов, є також засновником із часткою 9,99% компанії з управління активами "ЮДП ЕССЕТ Менеджмент".

Як пояснив голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко, після аукціону процедура передбачає 10 днів на підписання договору, 30 днів на сплату зазначеної суми, а також узгодження Антимонопольного комітету.

Стартову ціну АТ "ПКМЗ" було встановлено на рівні 1,39 млрд грн. Згідно з приватизаційними умовами, новий власник має погасити заборгованості ПКМЗ перед трудовим колективом, держбюджетом та іншими кредиторами (на сьогодні борги налічують понад 500 млн грн), виконати чинний колективний договір і не допустити звільнення протягом визначеного строку.

Крім цього, покупцеві необхідно інвестувати в модернізацію підприємства щонайменше 57 млн грн протягом трьох років, зберегти частину виробництва, що має потенціал, на майданчику в Києві або Жашкові, або інших виробничих потужностях в Україні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ