Події

Денісова в середу відвідує Саакашвілі у грузинській в'язниці

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова розпочала відвідування голови виконкому Національної ради реформ України, екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі у грузинській в'язниці, щоб перевірити умови його тримання.

"Розпочинаю відвідування громадянина України, голови Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеіла Саакашвілі в пенітенціарній установі №12 м. Руставі (Грузія) з метою перевірки умов тримання, стану його здоров'я та надання медичної допомоги", - написала Денісова у Telegram-каналі.

Як повідомлялося, омбудсмен у Грузії вже зустрілася з адвокатами Саакашвілі – Бекою Басілая, Димитрієм Садзаглішвілі та Шотою Тутберідзе й обговорила з ними стан розгляду кримінальних справ стосовно підзахисного та дотримання його процесуальних прав. "Захисники поінформували мене про стан здоров'я Міхеіла на 26-й день голодування та необхідність надання йому кваліфікованої медичної допомоги у спеціалізованому закладі охорони здоров'я", - повідомила вона.

Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали у Тбілісі. Наразі Саакашвілі перебуває у в'язниці в місті Руставі. У Грузії Саакашвілі є фігурантом кількох кримінальних справ. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а звинувачення на його адресу - сфальсифікованими.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ