Події

У Байдена пояснили його позицію щодо "Північного потоку-2"

Президент США Джо Байден не змінював думки, що російський газопровід "Північний потік-2" є фактором нестабільності для України та Європи, але, будучи не в змозі перешкодити його добудові, адміністрація США переключила увагу на зменшення негативних наслідків його завершення, передає видання "Голос Америки" із посиланням на представника Держдепу.

"Ідея досягнення спільної заяви з Німеччиною походила з усвідомлення, що трубопровід завершено - майже завершено, усвідомлення, що агресивні заходи з боку США не змінили б результату і можливо лише відстрочили б його. Тому, враховуючи реалії, усвідомлюючи їх, формувалася угода з Німеччиною, яка дозволила б нам продовжити захищати значні інтереси Європи, інтереси США щодо захисту безпеки України, і при цьому реагувати і пом'якшувати негативні ефекти та загрози, які може становити "Північний потік-2", - цитує прес-служба Державного департаменту слова старшого радника Байдена щодо глобальної енергетичної безпеки Амоса Хохстейна.

Високопосадовець США також наголосив, що Вашингтон перебуває на зв'язку з європейськими країнами та Україною щодо пошуку механізмів, які б дозволили полегшити ризики, які можуть виникнути взимку.

Також Хохстейн зазначив, що світ перебуває на порозі переходу до чистішої енергетики і висловив сподівання, що в майбутньому Україна збереже історичну роль у постачанні енергоресурсів до Європи.

На його думку, чинником цього стануть інвестиції в Україну, позначені спільною заявою США та Німеччини, та інтеграція України до європейської електромережі.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ