Події

Японська ракета успішно вивела на орбіту навігаційний супутник

Середня ракета-носій H-IIA, яка стартувала у вівторок, успішно вивела на штатну орбіту навігаційний супутник QZS-1R "Мітібікі", повідомило Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA).

Запуск було здійснено об 11:19 за токійським часом (05:19 за Києвом) зі стартового комплексу космічного центру Танегасіма на півдні Японії. Приблизно через 28 хвилин супутник відокремився від другого ступеня носія.

Навігаційний апарат QZS-1R масою 4,1 тонни є частиною японської квазі-зенітної супутникової системи (Quasi-Zenith Satellite System - QZSS). Він призначений для використання з метою доповнення системи глобального позиціонування GPS, забезпечуючи більш високу точність у Японії. Супутник поповнить орбітальне угруповання із трьох аналогічних апаратів. У 2023 році до неї планується додати ще три супутники QZS.

Ракета-носій H-IIA створена компанією Mitsubishi Heavy Industries на замовлення Японського агентства аерокосмічних досліджень. Перший її запуск був здійснений 29 серпня 2001 року. Загалом нині ця ракета здійснила 44 старти, з яких 43 були успішними. На низьку навколоземну орбіту може виводити до 10 тонн корисного навантаження.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ