Події

У Києві зробили понад 2 млн щеплень від COVID-19 - влада

У Києві зробили 2 004 572 щеплення від коронавірусної інфекції, по дві дози вакцини вже отримали 1 000 257 киян, повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

"Тільки за останню добу у Києві зроблено 21 425 щеплень. Місто створило всі умови для того, щоб кожен охочий мав змогу щепитися. У столиці працює 21 мінівакцинальний центр на базі закладів охорони здоров’я, 148 пунктів щеплень, 53 мобільні бригади та Центр масової вакцинації. Також вакцинуватися можна у 32 тимчасових вакцинальних пунктах великих торговельних центрів столиці та центрів надання адміністративних послуг. Усі вони забезпечені вакцинами: CoronaVac/Sinovac Biotech, AstraZeneca, Cominarty/Pfizer-BioNTech", - написав Поворозник у соцмережі Facebook.

Він нагадав, що отримати щеплення також можна, звернувшись до свого сімейного лікаря, в реєстратуру закладу або через систему Helsi.

"Сьогодні ситуація з захворюваністю на коронавірус у столиці досить складна. Щодня ми фіксуємо понад тисячу нових випадків захворювання. Дуже стрімко заповнюються лікарні хворими, які потребують кисневої підтримки. Сьогодні понад 50% ліжок, які підготувало місто для прийому хворих на коронавірус, уже зайняті. Загалом у важкому стані у лікарнях перебувають 1919 пацієнтів, на ліжках інтенсивної реанімації – 256 хворих. 33 пацієнти підключено до апарата штучної вентиляції легень, кисневої підтримки потребують 2195 хворих", - розповів Поворозник і уточнив, що більшість госпіталізованих і померлих не були вакциновані.

"Укотре наголошую, вакцинація - єдиний дієвий спосіб вберегти себе від важкого перебігу хвороби", - додав він.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ