Події

Обов'язкову вакцинацію для 50+ можуть ввести в Латвії

Латвія після закінчення локдауну 15 листопада може ввести більш суворі обмеження для тих, хто не щеплений, заявив після засідання уряду прем'єр-міністр Кріш’яніс Каріньш.

"Немає нічого, що після 15 листопада для нещеплених людей стане значно легше - обмеження будуть ще більш жорсткими", -сказав прем'єр.

Поки конкретні рішення не схвалені, тривають дискусії. Однією з таких заходів може стати запропонована самим Каріньшем обов'язкова вакцинація для всіх, хто старше 50 років.

У середу уряд Латвії ухвалив введення локдауну - особливо суворі обмеження для стримування зростання захворюваності коронавірусом, які будуть діяти з 21 жовтня до 15 листопада.

Зокрема, в цей період не будуть працювати підприємства торгівлі, за винятком магазинів товарів першої необхідності, а також будуть доступні лише найнеобхідніші послуги. Також вводиться заборона залишати місце проживання з 20:00 до 5:00, за винятком необхідності виконувати службові обов'язки. Тимчасово припиняється очне навчання у школах. Крім цього, забороняються будь-які приватні заходи, неорганізовані збори в рамках більш ніж одного домогосподарства, пікети.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ