Події

У кожного десятого співробітника харчоблоків у навчальних закладах України виявлено золотистий стафілокок - МОЗ

Регіональні Центри контролю і профілактики хвороб МОЗ України за 8 днів (з 11 по 19 жовтня) проведення раптових перевірок працівників харчоблоків у навчальних закладах на наявність золотистого стафілокока обстежили 9 117 осіб, у 10% з яких виявили зазначену бактерію.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я в середу, під час перевірок було обстежено 3 951 співробітника харчоблоків у закладах дошкільної освіти, 4610 - у закладах загальної середньої освіти, 44 - у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, 436 - в інтернатах, 76 - в інших закладах.

"За результатами обстежень 940 осіб мають позитивний результат тесту на носійство стафілокока, серед них: 422 особи — у закладах дошкільної освіти, 455 — у закладах загальної середньої освіти, три — в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, 55 — у інтернатах, п'ять — у харчоблоках інших закладів. Виявлених носіїв інфекцій буде відсторонено від роботи на час лікування й до повного одужання", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що результати ще 2 283 досліджень очікуються.

"Раптові перевірки відбулися в 3002 закладах. Перевірили 1410 закладів дошкільної освіти, 1477 закладів загальної середньої освіти, вісім дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, 77 інтернатів, 30 інших закладів", - зазначають у МОЗ.

Там уточнюють, що перевірки здійснюють регіональні Центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України спільно з державною установою "Житомирський обласний лабораторний центр" на виконання постанови головного державного санітарного лікаря України від 07.10.2021 року №15 "Щодо організації проведення позачергових обстежень працівників харчоблоків закладів освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, дитячих будинках-інтернатах у зв’язку погіршення епідемічної ситуації".

Як повідомлялося, у вересні стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я відновить перевірки працівників на золотистий стафілокок у зв'язку з масовим отруєнням 92 дітей у Хмельницькому навчально-виховному об'єднанні №1 "Школа-дитячий садок".

За результатами розслідування спалах стався через зараження золотистим стафілококом сировини та готових страв від чотирьох працівників харчоблока закладу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ