Події

Ще три країни ЄС найближчим часом задекларують європейську перспективу України

Президент України Володимир Зеленський анонсував, що незабаром збільшиться кількість держав - членів Європейського Союзу, які письмово на двосторонньому рівні підтримають європейську перспективу України.

"Ми почали цього року готувати двосторонні декларації з країнами ЄС про підтримку європейської перспективи України. Коли Україна та країни Євросоюзу вирішать, що Україна може бути членом ЄС, то та чи інша країна, з якою ми підписуємо цю декларацію, точно проголосує за нас", - цитує прес-служба глави держави інтерв'ю Зеленського телеканалу ICTV у рамках програми "Свобода слова".

Глава держави нагадав, що вже чотири країни - члени Європейського Союзу підписали такі декларації, ще три документи будуть підписані найближчим часом.

"Тобто вже буде сім країн із 27. Крок за кроком ми це зробимо. Я дуже цього хочу, тому будемо рухатися вперед", - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і президент Європейської ради Шарль Мішель підтримують нашу країну і відзначають прогрес у здійсненні реформ, про що йшлося, в Спільній заяві за підсумками 23-го саміту Україна - Європейський Союз.

"Але ми розуміємо, що членство України в Європейському Союзі має бути підтримано 27 державами - членами ЄС", - додав глава держави.

Президент України зазначив, що є країни, з якими потрібно буде більше працювати з цього питання. Тому триває відповідна робота і спілкування окремо з кожною державою.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ