Події

Зеленський очікує, що Виконавча рада МВФ затвердить досягнуті домовленості про другий транш stand-by уже в листопаді

Президент України Володимир Зеленський очікує, що досягнуті в понеділок домовленості з Міжнародним валютним фондом щодо першого перегляду програми фінансування stand-by (SBA) будуть затверджені вже в листопаді.

"Україна і МВФ досягли домовленості на робочому рівні після завершення першого перегляду програми stand-by. Очікую, що Виконавча рада МВФ затвердить ці домовленості в листопаді. Це дозволить Україні отримати близько $700 млн і ще раз підтвердить нашу тісну співпрацю", - написав Зеленський у соцмережі Twitter у понеділок.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у свою чергу подякував команді МВФ і всім учасникам переговорів за продуктивну та злагоджену роботу.

Як повідомлялося, угода на рівні персоналу (staff-level agreement, SLA), досягнута в понеділок, відкриє шлях для розгляду першого перегляду SBA і запиту про продовження програми радою директорів МВФ. Угода, а також запит влади про продовження програми до кінця червня 2022 року мають бути схвалені менеджментом Фонду та радою директорів МВФ.

 

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ