Події

Спецпредставник ЄС з прав людини Гілмор прибув до Києва

Спеціальний представник ЄС з прав людини Еймон Гілмор здійснює свій перший офіційний візит в Україну.

"Сьогодні в Києві розпочинаю мій перший офіційний візит в Україну. Попереду - насичений день у цьому прекрасному місті", - написав спецпредставник ЄС з прав людини на своїй сторінці у Twitter.

У свою чергу прес-служба ЄС в Україні зазначає, що під час свого чотириденного перебування в Україні Гілмор проведе зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, міністром юстиції Денисом Малюською, уповноваженим Верховної Ради з прав людини Людмилою Денісовою, а також із депутатами українського парламенту та іншими високопосадовцями.

Він також зустрінеться з представниками ініціативи "Кримська платформа" і членами дипломатичної спільноти, включно з країнами-членами та міжнародними організаціями.

Крім того, Гілмор відвідає Східну Україну, де зустрінеться з представниками місцевої влади та місцевих правозахисних організацій.

"Очікується, що спецпредставник ЄС обговорить двосторонню співпрацю між Європейським Союзом та Україною у сфері захисту прав людини. Також він торкнеться питань, що стосуються гуманітарної ситуації та ситуації з правами людини в країні, включно із ситуацією на непідконтрольних українській владі територіях на сході та незаконно анексованому Кримському півострові", - йдеться в повідомленні.

Візит відбувається після саміту Україна-ЄС, який відбувся 12 жовтня.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ