Події

У головній мечеті Мекки скасували соціальну дистанцію

У найбільшій мечеті світу аль-Харам у місті Мекка – центрі паломництва мусульман – у неділю вперше з початку пандемії COVID-19 провели молитву без заходів соціального дистанціювання, передають західні ЗМІ.

За їхніми даними, працівники аль-Харам відповідно до рішення відновити повноцінні служби прибрали з підлоги мечеті стікери, що допомагають вірянам дотримуватися достатньої дистанції одне від одного.

Саудівські ЗМІ відзначають, що тепер, після скасування заходів, Мекка прийматиме іноземців, які здійснюють Умру – мале паломництво в це місто.

При цьому, як зазначають ЗМІ, посилаючись на владу Саудівської Аравії, відвідувачі мечеті повинні бути повністю щеплені від COVID-19 і носити маски на її території. Крім того, для парафіян, як і раніше, обмежений доступ до головної мусульманської святині Каабі.

У липні через коронавірусні обмеження лише 60 тис. вакцинованих жителів країни змогли взяти участь у Хаджі - паломництві до Мекки в певну пору року.

Зазначається, що пандемія COVID-19 суттєво порушила проведення цих двох мусульманських паломництв, які, як правило, є великим джерелом доходу для королівства.

Саудівська Аравія в останні місяці поступово починає повернення до нормального життя. З 1 серпня Королівство почало приймати повністю вакцинованих від коронавірусу туристів. Крім того, з неділі щеплені вболівальники зможуть відвідувати спортивні заходи на всіх стадіонах країни та інших спортивних об'єктах.

У Саудівській Аравії з початку пандемії виявили понад 547 тис.випадків коронавірусу, понад 8,7 тис. інфікованих померли.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ