Події

Затверджений РНБО план оборони України таємний, він буде реалізований у разі війни

Затверджений Радою національної безпеки і оборони (РНБО) план оборони України є секретним документом і буде реалізований у разі війни, повідомив секретар відомства Олексій Данілов.

"Члени РНБО, природно, бачили цей документ. Він цілком таємний. Це не документ, який з'явився за день-два... Над планом (оборони - ІФ) працювали 2 роки за дорученням президента України. Він є досить фундаментальним документом... Але це (документ - ІФ) на час війни, тому він і має таку назву - план оборони, - розповів Данілов журналісту в перерві програми "Свобода слова Савіка Шустера" у п'ятницю.

За його словами, в документі містяться, зокрема, пункти про кібербезпеку та інформаційну безпеку.

Крім того, в плані оборони передбачено повну взаємодію всіх органів центральної влади, місцевої влади, військових. Він також має відношення до застосування закону про територіальну оборону.

"Усі ці компоненти зведені в єдину систему координат", - додав він.

Як зазначив секретар РНБО, "з цього приводу будуть обов'язкові великі військові навчання за дорученням президента України".

Як повідомлялося, 15 жовтня під час чергового засідання Ради національної безпеки і оборони був затверджений план оборони України.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ