Події

Картина Бенксі "Любов у сміттєвому баку" пішла з молотка за $25,4 млн

Картина Бенксі "Любов у сміттєвому баку", яка частково була знищена вбудованим у рамку шредером у 2018 році, пішла з молотка на аукціоні Sotheby's за рекордну для художника суму в 18,58 млн фунтів стерлінгів (близько $25,4 млн), повідомили в четвер організатори аукціону.

"Минуло майже три роки з одного із найбільш дотепних моментів у мистецтві перформансу в цьому столітті, який увійшов в історію аукціонів. Було вкрай захоплююче стежити за подорожжю цієї тепер легендарної картини і в підсумку знову побачити її в нашому залі, запропонувати її сьогодні в тій самій кімнаті, де вона була створена художником. Бенксі не звикати потрапляти на перші шпальти, і ця глава його історії захопила уяву людей в усьому світі - ми можемо тільки здогадуватися про те, що буде далі", - завили в Sotheby's.

У 2018 році копія одного з найбільш відомих графіті Бенксі "Дівчинка з повітряною кулею" (колишня назва картини) була продана на аукціоні Sotheby's за 1,1 млн фунтів стерлінгів, після чого вбудований у рамку шредер розрізав половину зображення на дрібні смуги.

Вартість цієї картини стала рекордною для всіх проданих раніше робіт художника, що приховує свою особу.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ